Kunnanhallitus, kokous 3.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 127 Lausunto Hollolan kunnan hallintosääntöluonnoksesta

PADDno-2024-83

Valmistelija

  • Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kuvaus

Hollolan kunta järjestää yhdeksän kunnan ympäristöterveydenhuollon ja 1.1.2025 alkaen myös työllisyydenhoidon palvelut vastuukuntana. Sopimuskunnille varataan mahdollisuus antaa lausunto lautakuntia koskevista hallintosääntökirjauksista tai niiden muutoksista. Hollolan kunnan uudistettu hallintosääntö on menossa kunnanhallituksen 3.6.2024 ja valtuuston 10.6.2024 hyväksyttäväksi. Työllisyyslautakuntaa koskevat kirjaukset astuvat voimaan 1.8.2024 alkaen. Toimielinten päätösvalta on jaettu kolmeen osaan: kaikkia toimielimiä (lukuun ottamatta valtuustoa) koskeva yleiskirjaus § 25, kohdennettu toimielimen päätösvaltakirjaus (otsikoitu) sekä liitetaulukkoon kirjattu päätösvalta. Molempien yhteistoimintaelinten kohdalle on merkitty ohjaavaksi asiakirjaksi myös yhteistoimintasopimus.Lausunnot tulee jättää viimeistään 30.5.2024 sähköpostiosoitteeseen: kirjaamo@hollola.fi. Lausunnon antamatta jättäminen ei estä kunnan päätöksentekoa asiassa.

Hallintosäännön luonnoksen 11 § (Lautakunnat) mukaan  Hollolan kunta järjestää vastuukuntana yhdeksän kunnan (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Orimattila, Padasjoki, Sysmä) osalta palveluja, joiden päätöksenteosta vastaa kaksi lautakuntaa: työllisyyslautakunta (1.9.2024 alkaen) ja ympäristöterveyslautakunta. Molemmissa lautakunnissa on yhteistoimintasopimuksen mukainen määrä jäseniä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Valtuusto valitsee lautakuntaan jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet yhteistoiminta-alueen kuntien esityksestä sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan siten, kuin yhteistoimintasopimuksessa kuntien kesken on sovittu. Ympäristöterveyslautakunnan esittelijänä toimii ympäristöterveysjohtaja. Työllisyyslautakunnan esittelijänä toimii työllisyysaluejohtaja. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juha Rehula, Kunnanjohtaja, juha.rehula@padasjoki.fi

Kunnanhallitus toteaa, ettei sillä ole huomautettavaa Hollolan kunnan hallintosääntöluonnokseen.

 

Päätös

Hyväksyttiin.

Tiedoksi

kirjaamo@hollola.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).