Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 23.5.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Poikkeaminen Kiuasniementie 5

PADDno-2024-72

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jouni Turunen, jouni.turunen@padasjoki.fi

Kuvaus

Kiinteistön 000-000 omistaja hakee rakennus- ja ympäristölautakunnalta poikkeamislupaa vapaa-ajanasunnon muuttamiseen vakinaisesti asuttavaksi. Rakennusvalvonta pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa asiasta. Kohde sijaitsee osoitteessa Kiuasniementie 5, Padasjoki Kullasvuori-Mainiemi Asemakaavassa RA merkinnällä eli Loma-asuntojen korttelialue. Kohteen sijainti  ja kaavatiedot ilmenevät oheisesta kartasta. 

 

Hakijan
Selostus rakennushankkeesta tai toimenpiteestä, Poikkeamiset säännöksistä perusteluineen:

Asemakaavan mukaan kesämökkini Forlake kiinteistöosakeyhtiö sijaitsee RA eli loma-asuntojen kaava-alueella. Koska olen myymässä omakotitaloni Forssassa ja haluan muuttaa Padasjoelle, pyydän poikkeuslupaa kiinteistön muuttamiseksi vakituiseksi asunnoksi.
Kiinteistöyhtiössä on kaksi asuntoa, jotka minä omistan yksin.

Liitteenä kartta ja kaava
Oheismateriaalina asemapiirros

 

 

 

 

 

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Jouni Turunen, jouni.turunen@padasjoki.fi

Tekninen lautakunta puoltaa selostusosan poikkeamishakemusta ja jättää rakennus- ja ympäristölautakunnan harkittavaksi milloin alueelle alkaa muodostua pysyvän asutuksen alue ja tarvitaan kaavamuutosta.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Osmo Knaapi, Rakennustarkastaja, osmo.knaapi@padasjoki.fi

Kuvaus

Kiinteistön 000-000 omistaja hakee rakennus- ja ympäristölautakunnalta poikkeamislupaa vapaa-ajanasunnon muuttamiseen vakinaisesti asuttavaksi.
Kohde sijaitsee osoitteessa Kiuasniementie 5, Padasjoki. Kiinteistö on Kullasvuori-Mainiemi asemakaavassa RA merkinnällä eli loma-asuntojen korttelialue. Kiinteistö sijatsee Padasjoen keskustasta n. 2 km pohjoiseen Päijänteen rannassa Kiuasniemessä. Kohteen sijainti  ja kaavatiedot ilmenevät oheisesta kartasta

 

Hakijan selostus rakennushankkeesta tai toimenpiteestä, poikkeamiset säännöksistä perusteluineen:

Asemakaavan mukaan kesämökkini Forlake kiinteistöosakeyhtiö sijaitsee RA eli loma-asuntojen kaava-alueella. Koska olen myymässä omakotitaloni Forssassa ja haluan muuttaa Padasjoelle, pyydän poikkeuslupaa kiinteistön muuttamiseksi vakituiseksi asunnoksi.
Kiinteistöyhtiössä on kaksi asuntoa, jotka minä omistan yksin.

Liitteenä kartta ja kaava
Oheismateriaalina asemapiirros

Poikkeamislupa on tarpeen koska kiinteistö on osoitettu Kullasvuori-Mainiemi asemakaavassa lomarakennuspaikaksi RA-merkinnällä. Kaavassa osoitettu rakennusoikeus 200 k-m2 on kokonaisuudessaan käytetty. Kiinteistön pinta-ala on 895 m2. Rakennus on valmistunut vuonna 2010 ja se on rakennettu vakituisen asunnon säädöksiä noudattaen. Rakennuksessa on kaksi asuntoa. 

Rakennus on kunnan vesihuollon tominta-alueella ja on liittynyt kunnan vesihuoltoverkostoon.

Poikkeamisen johdosta on MRL 173 §:n mukainen naapurien kuuleminen on suoritettu. Osallisilla ei ollut huomautettavaa hankkeesta. Padasjoen kunnan hallintosäännön mukaan poikkeamisluvista päättää rakennus- ja ympäristölautakunta.

Padasjoen tekniseltä lautakunnalta on pyydetty lausunto hakemuksesta. Tekninen lautakunta antaa hakemuksesta lausunnon 21.5.2024 kokouksessa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Osmo Knaapi, Rakennustarkastaja, osmo.knaapi@padasjoki.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta myöntää poikkeamisluvan loma-asunnon muuttamiseksi vakituiseksi asunnoksi kiinteistöllä 000-000

Perustelut:

Hakemuksessa on esitetty hyväksyttävät perustelut ja hankkeella voi katsoa olevan MRL 171 §:n tarkoittamat poikkeamisen edellytykset. Rakennuspaikka on asemakaavassa osoitettu ja kiinteistö on liittynyt kunnan vesihuoltoverkostoon. Hanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle, kaavan toteutumiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle.

Rakennus- ja ympärisölautakunnan hyväksymän ja 1.1.2024 voimaan tulleen rakennusvalvonnan viranomaistehtävien maksuperusteiden taksan mukaan poikkeamisluvan myöntämisestä peritään 550 euron suoritemaksu.

Päätös annetaan julkipanon jälkeen 30.5.2024. Poikkeamispäätös on voimassa kaksi vuotta siitä, kun se on saanut lainvoiman. Poikkeamispäätöstä vastaavaa rakennuslupaa haetaan kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta. Rakennuslupapäätökseen on liitettävä tämä hakemus. 

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hakija, Lupapiste, Ely

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

VALITUSOSOITUS

Tähän päätökseen haetaan muutosta hallintovalituksella. 

Valitusoikeus

Tähän päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikut- taa ja se, jonka valitusoikeudesta laissa erikseen säädetään. Viranomainen saa hakea muutosta valittamalla myös, jos valittaminen on tarpeen viranomaisen valvottavana olevan yleisen edun vuoksi.

 

Valitusaika

Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Valitus on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen valitusviranomaisen aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon sinä päivänä, jona päätös on luovutettu asianosaiselle tai hänen lailliselle edustajalleen.

Postitse saantitodistusta vastaan lähetetystä asiakirjasta katsotaan asianosaisen saaneen tiedon saantitodistuksen osoittamana aikana.

Käytettäessä todisteellista sähköistä tiedoksiantoa päätös katsotaan annetun tiedoksi, kun asiakirja on noudettu viranomaisen osoittamalta  palvelimelta, tietokannasta tai muusta tiedostosta.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta valitusaikaan. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valituksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.


Valitusviranomainen

Valitus tehdään Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle.

Postiosoite: Raatihuoneenkatu 1, 13100 Hämeenlinna
Käyntiosoite: Hämeenlinnan oikeustalo, Arvi Kariston katu 5, Hallinto-oikeuden istuntosali on oikeustalon pohjakerroksessa ja asiakaspalvelu 1. kerroksessa., Hämeenlinna
Sähköpostiosoite: hameenlinna.hao(at)oikeus.fi   Sähköpostia lähetettäessä (at)-merkintä korvataan @-merkillä.
Faksinumero: 029 56 42269
Puhelinnumero: 029 56 42210 (asiakaspalvelu), tietoliikennekatkon sattuessa 050 407 3429 (lisämaksuton)
Puhelinvaihde: 029 56 42200

Valituksen voi tehdä myös hallinto- ja erityistuomioistuinten asiointipalvelussa osoitteessa
https://asiointi.oikeus.fi/hallintotuomioistuimet/#/                     

 

Valituksen muoto ja sisältö

Valitus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Valituksessa, joka on osoitettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava:

      •  
  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • perusteet, joilla muutosta vaaditaan.

Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta.

Valituksessa on lisäksi ilmoitettava postiosoite, puhelinnumero ja muut tarvittavat yhteystiedot. Jos valitusviranomaisen päätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valitus. Sähköistä asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä.

 

Valitukseen on liitettävä: 

1.       valituksen kohteena oleva päätös valitusosoituksineen

2.       selvitys siitä, milloin valittaja on saanut päätöksen tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta

3.       asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle.

 

 

Oikeudenkäyntimaksu

Muutoksenhakuasian vireille panijalta peritään oikeudenkäyntimaksu sen mukaan kuin tuomioistuinmaksulaissa (1455/2015) säädetään. Ajantasainen tieto oikeudenkäyntimaksuista löytyy Tuomioistuinlaitoksen sivustolta

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Padasjoen kunnan kirjaamosta.
Postiosoite: PL 35, 17501 Padasjoki
Käyntiosoite: Kelloalmentie 20, Padasjoki
Sähköpostiosoite: kirjaamo@padasjoki.fi
Faksinumero: 03-551 3345
Puhelinnumero: +358 44 595 9902                        

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 15.00.