Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Kunnanjohtajan työsuunnitelma 2024

PADDno-2023-54

Valmistelija

  • Juha Rehula, Kunnanjohtaja, juha.rehula@padasjoki.fi

Kuvaus

Kunnanjohtajan tehtävät määräytyvät kuntalain mukaan. Kunnanjohtaja johtaa kunnan hallintoa, taloutta ja kuntakonsernia kunnanhallituksen alaisuudessa. Työn painopistealueiden tulee perustua valtuuston hyväksymään kunnan visioon ja strategiaan. Painopistealueet määritellään valtuustokausittain ja tavoitteet vuosittain pohjautuen talousarvion toiminnallisiin ja taloudellisiin tavoitteisiin.

 Valtuusto tullee hyväksymään uuden kuntastrategian kokouksessaan 6/2024.

Kunnanjohtajan asema määräytyy kuntalain, kunnallisesta ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain sekä muun kunnanjohtajaan sovellettavan lainsäädännön, Padasjoen kunnan päätösten sekä kunnanjohtajan kanssa laaditun johtajasopimuksen mukaisesti. Valtuuston asettamat painopistealueet tarkennetaan kunnanjohtajan tavoitteiksi yhdessä kunnanhallituksen kanssa tehtävien linjausten kanssa. Tavoitteet asetetaan vuosittain viimeistään alkavan vuoden tammikuun loppuun mennessä. Kunnanjohtaja on ottanut viran vastaan 5.3.2024 lukien, jonka seurauksena tavoitteet asetetaan poikkeuksellisesti näin maaliskuussa.

Painopistealueista ja tavoitteista päättää kunnanhallitus. Päätetyt painopistealueet kirjataan ja liitetään johtajasopimukseen.

Kunnanhallitus seuraa tavoitteiden saavuttamista. Kunnanjohtajan henkilökohtaista kehittymistä työskentelytapojen sekä johtajana toimimisen osalta käsitellään ja annetaan palautetta kehityskeskustelujen omaisissa keskusteluissa kunnanjohtajan esihenkilönä toimivan kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa.

Kunnanvaltuusto järjestää valtuustoseminaarin 20.-21.3. Seminaarissa käsitellään mm. kuntastrategiaa sekä sen ja strategian perusteella toteutettavien toimenpiteiden aikatauluttamista. Kunnanjohtaja on yhteistyössä hallituksen puheenjohtajan kanssa valmistellut luonnoksen omaksi työsuunnitelmakseen vuodelle 2024 (liite).

Ehdotus

Esittelijä

  • Heikki Toivonen, kunnanhallituksen puheenjohtaja, heikki.toivonen@padasjoki.fi

Kunnahallitus hyväksyy työohjelman.

Päätös

Hyväksyttiin. 


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).