Kunnanhallitus, kokous 19.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Kunnanjohtajan valinta

PADDno-2023-54

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kuvaus

Kuntalain mukaan kunnanjohtaja johtaa kunnanhallituksen alaisena kunnan hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa. Valtuusto voi päättää, että kunnanjohtajan sijasta kuntaa johtaa pormestari.

Kunnanjohtaja voidaan valita joko toistaiseksi tai määräajaksi. Kunnanjohtajan valitsee valtuusto, kun kyseessä on viran täyttäminen toistaiseksi. Kunnanhallitus voi täyttää viran enintään vuoden ajaksi, kun virka on avoinna. Kunnanhallitus on kokouksessaan 10.7.2023 valinnut Juha Rehulan vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen kunnanjohtajaksi ja hän on ottanut viran vastaan 7.8.2023 alkaen.

Hallintosäännön 51 §:n mukaan valtuuston valitseman viranhaltijan osalta viran tai tehtävän haettavaksi julistamisesta päättää kunnanhallitus. Hallintosäännön 50 §:n mukaan kunnanjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksista päättää valtuusto, joka on päättänyt, että kelpoinen virkaan on hakija,​ jolla on korkeakoulututkinto.

Ehdotus

Esittelijä

Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kunnanhallitus päättää julistaa kunnanjohtajan viran haettavaksi perjantaihin 9.2.2024 klo 15.00 mennessä siten, että virka täytetään toistaiseksi 7.8.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Kunnanhallitus käy keskustelun virantäyttöprosessin tarkemmasta aikataulusta, yksityiskohdista ja menettelytavoista. Päätösehdotusta täydennetään tarvittaessa.

Päätös

Juha Rehula poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (intressijäävi).

Asiasta käydyn keskustelun jälkeen esittelijä täydensi päätösehdotusta seuraavasti: Haastatteluryhmänä toimii kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto. Haastatteluryhmän tehtäväksi annetaan viranhakuilmoituksen sisällön ja muiden viranhakuun liittyvien yksityiskohtien päättäminen.

Hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kuvaus

Haastattelutyöryhmä on julkaissut viranhakuilmoituksen. Hakuaika on päättynyt 9.2.2024 ja hakemuksia tuli 15 kappaletta. Haastattelutyöryhmä on päättänyt kutsua haastateltavaksi 19.2. sosionomi Juha Rehulan ja kauppatieteiden maisteri Jussi Stoorin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

Päätös

Esittelijä teki asiasta käydyn keskustelun jälkeen seuraavan päätösehdotuksen:

Kunnanhallitus esittää, että valtuusto päättäisi valita Juha Rehulan Padasjoen kunnanjohtajaksi.

Kokouksessa tehty päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).