Sivistyslautakunta, kokous 13.3.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Kulttuurikasvatussuunnitelma 2024

PADDno-2024-48

Valmistelija

  • Pauliina Koskela, hyvinvointijohtaja, pauliina.koskela@padasjoki.fi

Kuvaus

Kulttuurikasvatussuunnitelma on kunnan toimintaa ohjaava suunnitelma, jonka avulla kulttuuri- ja taideopetusta toteutetaan osana varhaiskasvatusta, opetusta ja nuorisotyötä. 

Laki kuntien kulttuuritoiminnasta (166/2019) velvoittaa kunnat järjestämään kulttuuritoimintaa riittävästi ja monipuolisesti, joko itsenäisesti tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Padasjoen kunta järjestää kulttuuritoimintaa sekä itsenäisesti että yhteistyössä paikallisten yhdistysten, Päijät-Hämeen kuntien ja muiden alueen toimijoiden kanssa.

Kulttuurikasvatussuunnitelma on työkalu, jolla kulttuuri-, taide ja kulttuuriperintökasvatus tuodaan osaksi kunnassa tapahtuvaa opetus-, kasvatus- ja kulttuurityötä. Toimintaa ohjaavana työvälineenä se tekee kunnan kulttuurikasvatustyöstä tavoitteellista ja suunnitelmallista. Kulttuurikasvatussuunnitelmalla taataan lapsille ja nuorille yhdenvertainen mahdollisuus tutustua taiteen ja kulttuurin kenttään. 

Padasjoen kunnan kulttuurikasvatussuunnitelma on laadittu yhteistyössä hyvinvointipalveluiden, varhaiskasvatuksen, opetustoimen, kirjastopalveluiden ja museotoimen kanssa. Suunnitelmaa tarkastellaan vuosittain ja päivitetään tarvittaessa. Suunnitelman päivittämisestä vastaa hyvinvointijohtaja.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pauliina Koskela, hyvinvointijohtaja, pauliina.koskela@padasjoki.fi

Sivistyslautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan kulttuurikasvatussuunnitelman ja vastuuttaa hyvinvointijohtajan seuraamaan suunnitelman tavoitteiden toteutumista vuosittain ja päivittämään suunnitelmaa tarvittaessa.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin