§ 9 Liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset

Lataa 

PADDno-2023-63

Päätöspäivämäärä

30.11.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointijohtaja

Päätöksen peruste

Padasjoen kunnan hallintosääntö §29, viranhaltijan yleinen ratkaisuvalta.

 

Kuvaus

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julistanut haettavaksi liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset liikunnallista elämäntapaa edistäviin hankkeisiin vuodelle 2024. Avustukset haetaan aluehallintovirastoista. Avustuksen päätavoitteena on lisätä väestön liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta Suomessa koko elämänkulussa, erityisesti vähän liikkuvien keskuudessa.

Liikunnallisen elämäntavan paikallisten kehittämisavustusten avulla toimeenpannaan valtakunnallista liikkumisen edistämisen Liikkuvat-kokonaisuutta paikallisella tasolla. Keskeisinä periaatteina ovat poikkisektoraalinen, -hallinnollinen ja -ammatillinen yhteistyö, liikunnan läpäisyperiaate suomalaisessa yhteiskunnassa sekä sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

Padasjoen kunta on aiemmin hakenut avustusta erilaisiin kehittämiskohteisiin. Vuonna 2024 mahdollisen avustuksen pääasiallinen kohde tulee olemaan Liikkuva Päijät-Häme-ohjelman mukaisesti lasten ja nuorten liikunnan lisääminen.

Päätös

Päätän, että Padasjoen kunnan hyvinvointipalvelut hakee avustusta liikunnallista elämäntapaa edistävään toimintaan, pääasiallisena kohteena lasten ja nuorten liikkumisen lisääminen.

Allekirjoitus

Pauliina Koskela

Organisaatiotieto

Padasjoen kunta