Kunnanhallitus, kokous 6.11.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 315 Kunnanjohtajan viran kelpoisuusehdot

PADDno-2023-54

Valmistelija

  • Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kuvaus

Hallintosäännön 50 §:n (Kelpoisuusvaatimukset) mukaan kunnanjohtajan ja toimialajohtajien viran kelpoisuusvaatimuksista päättää valtuusto. Muiden virkojen kelpoisuusvaatimuksista päättää kunnanhallitus virkaa perustettaessa.

Virkaa hoitaa tällä hetkellä määräaikaisesti valittu kunnanjohtaja ja virka on tulossa haettavaksi. Tässä yhteydessä valtuuston olisi syytä tarkistaa viran kelpoisuusehdot ennen sen auki julistamista. Kunnanjohtajan kelpoisuusvaatimuksena on tällä hetkellä tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Kunnanjohtajan viran julistaa haettavaksi kunnanhallitus.

Ehdotus

Esittelijä

  • Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se päättäisi muuttaa kunnanjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksia siten, että kelpoinen virkaan on hakija, jolla on korkeakoulututkinto. Perusteluna on se, että muodollisten kelpoisuusehtojen muuttaminen mahdollistaa viran hakemisen laajemmalle joukolle hakijoita.

Päätös

Kunnanjohtaja Juha Rehula poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi (intressijäävi). Hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).