Tekninenlautakunta, kokous 10.9.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 75 LISÄPYKÄLÄ: Hankinnan keskeytys ja uusi Tarjouspyyntö: Auraus- ja talvikunnossapito 2024-2026 (lisäpykälä)

PADDno-2024-121

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Jouni Turunen, jouni.turunen@padasjoki.fi

Kuvaus

Auraus- ja talvikunnossapidon sopimukset päättyvät 2024. Aurauksista on tehty tarjouspyyntö (liite) joka on laadittu teknisen lautakunnan ja teknisen toimen yhteistyönä. Tarjouspyyntö julkaistaan kunnan kotisivuilla.

Ehdotus

Esittelijä

Jouni Turunen, jouni.turunen@padasjoki.fi

Lautakunta päättää laittaa liitteen mukaisen auraustarjouspyynnön kunnan kotisivuille tarjoustenjättöajaksi 23.8 - 13.9.2024

Päätös

Lisäpykälä päätettiin yksimielisesti ottaa käsittelyyn.
Päätösehdotus hyväksyttiin muutoksella:
Kohtaan Työn suorittaminen Kunnossapitoalue on aurattava viiden tunnin kuluessa

Valmistelija

  • Jouni Turunen, jouni.turunen@padasjoki.fi

Kuvaus

Hankinnan keskeyttäminen tarkoittaa, ettei jo aloitettua hankintaprosessia saateta loppuun, vaan prosessi keskeytetään ja jätetään hankinta tekemättä, tai käynnistetään täysin uusi hankintaprosessi. Hankinta voidaan keskeyttää hankintalain 125 §:n perusteella vain todellisesta ja perustellusta syystä. 

Hankinnan keskeyttämisen syyn arvioinnissa hankintayksikön tulee kiinnittää huomiota siihen, perustuuko hankintamenettelyn keskeyttäminen todellisiin syihin ja siihen, vaikuttaako ratkaisu syrjivästi ehdokkaisiin tai tarjoajiin. Koska hankintamenettelyn tulee pääsääntöisesti johtaa hankintasopimuksen tekemiseen, hankintamenettelyn aloittaminen ilman aikomusta tehdä hankintasopimusta esimerkiksi markkinatilanteen kartoittamiseksi ei ole sallittavaa. Oikeuskäytännössä on katsottu, että hankintamenettelyä ei ole saanut keskeyttää, jos keskeyttämisen tarkoituksena on kiertää lain säännösten soveltaminen tai estää tarjoajan mahdollisuus saada oikeussuojaa.

Padasjoen kunta on pyytänyt  katualueiden, jalkakäytävien, kevyen liikenteenväylien ja piha-alueiden talvikunnossapidosta talvikausille 2024 – 2026 + optiona yksi talvikausi.
Hoito- ja sopimuskausi alkaa 1.10.2024 ja päättyy 31.5.2026.

Tarjousaika 23.8 – 13.9.2024.

Tarjouspyyntöä on määrällisen ja laadullisen  kattavuuden varmistamiseksi muutettava niin , että koneiden minimipaino,- ja tehovaatimukset poistetaan. Alkuperäisessä tarjouspyynnössä määritellyt laitevaatimukset ovat osoittautuneet ylimitoitetuiksi ja ne myös sulkevat pois potentiaalisia tarjoajia. Tästä syystä meneillään oleva hankinta on keskeytettävä ja tarjouskilpailu on käynnistettävä uudelleen.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Jouni Turunen, jouni.turunen@padasjoki.fi

Tekninen lautakunta keskeyttää 20.8.2024 § 67 Tarjouspyyntö: Auraus- ja talvikunnossapito 2024-2026 hankinnan ja käynnistää uuden liitteenä olevan tarjouskilpailun. Tarjousten on oltava perillä 23.9.2024  klo 12 mennessä. Tarjouskillpailussa huomioidaan jo saapuneet tarjoukset.

Päätös

Lisäpykälä päätettiin yksimielisesti ottaa käsittelyyn.

Suvi Ahola varajäsen saapui paikalla ennen tämän pykälän käsittelyä.

Ehdotus hyväksyttiin,

 

Esteellisyys

  • Sauli Kivinen, Simo Gran ja Kalle Jaakkola ilmoittivat olevansa osallisuusjäävejä mahdollisina auraustarjouksen tekijöinä ja postuivat kokouksesta ennen tämän pykälän käsittelyä.

Tiedoksi

www.padasjoki.fi

Muutoksenhaku

OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

 
Oikaisuvaatimusoikeus

 Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä
  • kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

  • Oikaisuvaatimus on toimitettava Padasjoen kunnan kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.
  • Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.
  • Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.
  • Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Padasjoen tekninen lautakunta

Kirjaamon yhteystiedot: kirjaamo@padasjoki.fi
Postiosoite: Pl 35 17501 Padasjoki
Postiosoite: Kellosalmentie 20
Faksinumero:    03-551 3345
Puhelinnumero: +358 44 595 9902    

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 -15.00.


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

     
    Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.
     
    Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

 

Pöytäkirja

 Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Padasjoen kunnan kirjaamosta.

Kirjaamon yhteystiedot: kirjaamo@padasjoki.fi
Postiosoite: Pl 35 17501 Padasjoki
Postiosoite: Kellosalmentie 20
Faksinumero:    03-551 3345
Puhelinnumero: +358 44 595 9902    

Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 9.00 -15.00