Rakennus- ja ympäristölautakunta, kokous 13.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 29 Kaavoituskatsaus 2024

PADDno-2022-308

Valmistelija

  • Osmo Knaapi, Rakennustarkastaja, osmo.knaapi@padasjoki.fi

Kuvaus

Maankäyttö- ja rakennuslain 7 §:n mukaan kunnan tulee kerran vuodessa laatia kaavoituskatsaus, jossa esitetään kunnassa vireillä olevat sekä lähiaikoina vireille tulevat kaavahankkeet. Kaavoituskatsauksessa selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä kunnan toimet ja päätökset, joilla on osaltaan välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin ja tavoitteisiin.

Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen käyttötarkoitukseen sopivalla tavalla. Kaavoituskatsaus /-ohjelma on tarkoitettu yleispiirteiseksi selvitykseksi kuntalaisille ja yhteistyötahoille odotettavissa olevista kaavahankkeista.

Kaavoituskatsauksessa käydään yleispiirteittäin läpi kaavoituksen eri vaiheet sekä kaavatasot. Lisäksi siinä selostetaan lyhyesti maankäyttö- ja rakennuslain keskeisiä säännöksiä.

Padasjoen kunnan hallintosäännön 28 §:n mukaan rakennus- ja ympäristölautakunta valmistelee kaavoituskatsauksen kunnanhallitukselle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Osmo Knaapi, Rakennustarkastaja, osmo.knaapi@padasjoki.fi

Rakennus- ja ympäristölautakunta esittää Padasjoen kunnanhallitukselle kaavoituskatsauksen vuodelta 2024 hyväksymistä ja sen saattamista yleisesti tiedoksi.

Päätös

Ehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kh

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).