Keskusvaalilautakunta, kokous 7.6.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Europarlamenttivaalien 2024 ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastaminen

PADDno-2023-161

Valmistelija

  • Jyri Mäntylä, jyri.mantyla@padasjoki.fi

Kuvaus

Kunnan keskusvaalilautakunnalle saapuneet europarlamenttivaalien ennakkoäänestysasiakirjat tarkastetaan lain mukaan vaalikuoria avaamatta kokouksessa, joka on pidettävä siten, että perjantaina 7.6.2024 ennen klo 19.00 saapuneet ennakkoäänestysasiakirjat ehditään niissä käsitellä.

Oikeusministeriön ohjeen mukaan on kunnan keskusvaalilautakunnan harkinnassa, miten ennakkoäänestysasiakirjojen tarkastus tapahtuu.

Keskusvaalilautakunta on kokouksessaan 17.4.2024 päättänyt, että ennakkoäänestysasiakirjojen valmistava tarkistaminen suoritetaan Kuntalassa torstaina 6.6.2024 klo 9.00 siten, että lautakunta osallistuu tilaisuuteen kokonaisuudessaan. Varsinaiset ratkaisut, mm. kaikki huomioon ottamatta jättämiset tehdään keskusvaalilautakunnan päätösvaltaisessa kokouksessa perjantaina 7.6.2024 klo 19.00.

Keskusvaalilautakunnan tulee epäselvissä tapauksissa päättää vaalikuorten hyväksymisestä, todeta hyväksyttyjen vaalikuorten lukumäärä ja luovuttaa ne sinettiteipillä suljetuissa paketeissa Postin kuljetettaviksi Hämeen vaalipiirilautakunnalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirkka Ahola, pirkka.ahola@padasjoki.fi

Puheenjohtajan esitys, jota täydennetään kokouksessa:

Alustavaan tarkastus on suoritettu torstaina 6.6. klo 9.00 Kuntalassa, ja siihen osallistuivat __ .

Padasjoen keskusvaalilautakunnalle saapui yhteensä __ vaalikuorta. Keskusvaalilautakunta päättää yksimielisesti hyväksyä __ vaalikuorta, ja luovuttaa ne sinettiteipeillä sinetöidyissä paketeissa postin kuljetettavaksi klo 19.00.

Keskusvaalilautakunta valtuuttaa vaalilautakunnan ja keskusvaalilautakunnan edustajina Minna Mäkelän ja Jyri Mäntylän luovuttamaan varsinaisen vaalipäivän äänestysliput kuljetukseen. Harjoittelija Moona Leinonen voi osallistua luovutukseen.

 

Päätös

Puheenjohtaja täydensi päätösehdotusta seuraavasti:

Alustavaan tarkastus on suoritettu torstaina 6.6. klo 9.00 Kuntalassa, ja siihen osallistuivat kaikki lautakunnan jäsenet.

Padasjoen keskusvaalilautakunnalle saapui yhteensä  573 vaalikuorta. Keskusvaalilautakunta päättää yksimielisesti hyväksyä 573 vaalikuorta, ja luovuttaa ne sinettiteipeillä sinetöidyissä paketeissa postin kuljetettavaksi klo 19.00.

Keskusvaalilautakunta valtuuttaa vaalilautakunnan ja keskusvaalilautakunnan edustajina Minna Mäkelän ja Jyri Mäntylän luovuttamaan varsinaisen vaalipäivän äänestysliput kuljetukseen. Harjoittelija Moona Leinonen voi osallistua luovutukseen.

Täydennetty esitys hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 22 ja 42 c §).