Sivistyslautakunta, kokous 5.9.2019

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Esiopetuksen toimintakertomus

PADDno-2019-39

Valmistelija

  • Juha Leppialho, sivistystoimenjohtaja, juha.leppialho@padasjoki.fi

Perustelut

ESIOPETUKSEN TOIMINTAKERTOMUS 2018-2019

Padasjoen kunta

Majavan päiväkoti, Majavatie 25, 17500 Padasjoki

 

Ryhmän henkilöstö

Jaana Hanki-Rajala, varhaiskasvatuksen opettaja

Minna Myllykangas, varhaiskasvatuksen opettaja

Hanna Dahl, varhaiskasvatuksen hoitaja (Laura Vartiainen)

Tanja Peltomaa, varhaiskasvatuksen hoitaja (Leena Alho)

 

Oppilasmäärä

Esiopetusryhmässä oli syyslukukaudella 20 lasta ja kevätlukukaudella 21, joista varhaiskasvatukseen osallistui n. 14 lasta.

Käytössämme oli wilma -hallinto-ohjelma, jonka avulla pidimme yhteyttä huoltajien ja koulun kanssa.  Opetuksessa noudatimme sekä valtakunnallista että Padasjoen kunnan esiopetussuunnitelmaa.  Esiopetuksen työajat ja lomat pidimme työsuunnitelman mukaisesti sekä noudatimme lukuvuoden työsuunnitelmaa.  Lauantaityöpäiviä oli yksi 29.9 kodin ja koulun päivä, joka oli yhteinen Kullasvuoren koulun kanssa.    Esiopetus päättyi  kunnassamme toukokuun viimeisenä arkipäivänä, joka tänä vuonna oli perjantai 31.5.

 

Toimintakauden alussa keskityimme ryhmäytymiseen, ryhmähengen sekä hyvän oppimisilmapiirin luomiseen.  Alun jälkeen lapset jaettiin kolmeen toimintaryhmään, joiden nimiksi lapset päättivät Pandat, Oravat ja Laiskiaiset.  Ryhmät toimivat vuoropäivinä eri aikuisten ohjauksessa ja ulkoiluissa kaikki lapset olivat samaan aikaan.  Torstaisin pidimme Pihasta pois -päivän, jolloin teimme retkiä lähiympäristöön, metsään, kirjastoon ja lähiliikunta-alueelle usein koko ryhmänä.  Perjantaisin ohjelmassa oli musiikkia aina puolikkaalle ryhmälle kerrallaan.

Syyslukukaudella harjoittelimme lisäksi kierrätystä ja jätteiden lajittelua, pidimme poistumisharjoitukset, osallistuimme Taidekahvila Pikantin lasten töiden näyttelyyn, kävimme Kullasvuoren koululla katsomassa teatteriesitystä ja  Pikkumajavan 10-vuotisjuhlan kunniaksi Taikuri Luttisen esitystä kuntalassa.  Itsenäisyyspäivää juhlimme yhdessä Peukaloisten lasten kanssa omassa salissa.  Joulujuhlan vietimme ensimmäistä kertaa kuntalan valtuustosalissa.

Kevätlukukaudella panostimme edelleen yhdessä tekemiseen ja toimimiseen.  Kävimme luistelemassa ja hiihtämässä, Saksalan kujalle teimme Ystävänpäivätervehdyksiä, kuntalassa kävimme katsomassa teatteri Mukamaksen esitystä.  Yläkoulun Jopo-luokkalaisten kanssa  leikkimme yhdessä pihaleikkejä ja kävimme  katsomassa Vanhojen päivän tanssiesitystä.  Helmikuussa kirjastoauto aloitti säännölliset käynnit päiväkodilla kerran kuukaudessa.

Maaliskuussa vietimme koko talo yhteistä Makujen maaliskuuta, pidimme Tärkeän ihmisen päivän kutsuen vieraita esikouluun, vierailimme Visapuistossa pääsiäisenä virpomassa sekä osallistuimme seurakunnan järjestämään pääsiäisvaellukseen.  Huhtikuussa kävimme maatilavierailulla ja pidimme ensimmäistä kertaa Eskarista Ekalle –illan Kullasvuoren koululla. Toukokuussa kävimme uimahallissa jokainen lapsi kaksi kertaa, osallistuimme Liikenneturvan tapahtumaan liikennepuistossa, tutustuimme Padasjoen kirkkoon, jossa oli myös perheille vapaaehtoinen  koulutielle siunaaminen iltatapahtumana.  Kevätjuhlaa vietimme omassa salissa esikoulun viimeisellä viikolla.

 

Yhteistyö huoltajien kanssa

Toimintasuunnitelman mukaisesti pidimme esikoulun alkaessa elokuussa vanhempainillan.  Syyskuussa osallistuimme yhdessä kodin ja koulun päivään ja laadimme huoltajien kanssa yhdessä yksilökohtaiset esiopetussuunnitelmat.  Joulukuussa perheet osallistuivat joulujuhlaan ja kevätkauden alussa huoltajilla oli mahdollisuus halutessaan lapsen väliarviointiin.  Huhtikuussa oli huoltajien ja esikoululaisen yhteinen Eskarista ekalle –ilta Kullasvuoren koululla. Toukokuussa kävimme vielä loppuarviointikeskustelut yhdessä lapsen ja huoltajien kanssa.  Kevätjuhlaan olivat kaikki esikoululaisen perheenjäsenet tervetulleita.

 

Varhaiskasvatusjohtaja saapuu kokoukseen antaman asiasta lisäselvitystä

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Juha Leppialho, sivistystoimenjohtaja, juha.leppialho@padasjoki.fi

Sivistysjohtaja: Lautakunta päättää merkitä esiopetuksen toimintasuunnitelman tiedoksi.

Päätös

Hyväksyttiin yksimielisesti.